detox

Jom DETOX the Shaklee way!

16:12

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
Pengalaman orang yang pernah sakit mengajar untuk lebih sihat. Kolesterol tinggi, fatty liver, asid urik tinggi. Sekarang semua clear tanpa rawatan doktor. Subhanallah sungguh bermanfaat. Bila dah sakit, kita tak kira Vivix tu mahal kan.
Dulu masa tengah naik sedap makan kata orang. Tak ingat dunia makan. Berat dulu 68 kg. Sekarang dalam 60 kg. Baru ni turun 57 kg.


Add caption

Kalau detox untuk beastfeed?
Ikut je menu plan. Ambil sayur dan protein. Hidangan mesti ada protein.


Sebab apa nak turunkan berat badan?
Ada yang sebab kesihatan. BP border. Kolesterol border. Kalau check doktor kalau tak turun kena makan ubat. Cuba dulu lose weight dan jaga diet.
Ada yang kurus tapi nak turunkan perut yang buncit lepas bersalin.
Tengok semula sejarah parent kalau mereka ada penyakit, anak perempuan boleh mewarisi penyakit daripada ayah. Dah 8 tahun berlalu. Saya kena bertindak. Tengok semula BMI kita.


Detox memang elok untuk visceral fat tinggi. Detox seminggu sambung eat clean. InsyaAllah normal. Amalkan DTX setiap hari. Amalkan Vivix terus.


Roti putih tinggalkan terus. Amalkan yang fiber sahaja. Roti bantu naikkan kolesterol. Ambil wholemeal. 


Satu perkara yang perlu tahu. Daripada ambil roti, mee dan bihun, better ambil nasi. Nasi tak diekstrak.
Biasa kolesterol tinggi sebab suka roti dan biskut.
Semangkuk mee goreng = semangkuk lemak
Mee kuning paling bahaya. Ubah pada pasta.


Untuk yang ada masalah kolesterol amalkan sebelum tidur 3 biji OmegaGuard. Siang 2 biji Garlic. Setiap hari sebulan insyaAllah nampak kesannya.


OmegaGuard berfungsi cairkan kepekatan darah. Selama nak control ambil Lecithin sebagai benteng lemak berkumpul dengan makanan yang berminyak setiap hari. Selepas makan benda berminyak ambil Lecithin. Sehari boleh 6 biji. Sementara OmegaGuard nak buat kerja. Top up Lecithin.


Ubah gaya hidup, ubah gaya pemakanan.
Semoga bermanfaat!!



You Might Also Like

0 comments

Pos Popular

Follow Zaleha